Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síoktatás haladó terep közelében

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Kis Kovi
271 élménybeszámolót írt
271
13 éve tag
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Síoktatás haladó terep közelében
2022.08.25. 21:06
Szia Dani,

Ennél az osztrák síterepnél (Werfenweng) a rendszer egy jelentős részére (főleg a völgyben lévő pályák: Zaglau Arena) van egy kedvezőbb tarifa rendszer, ahol akár pár órás jegyek is vásárolhatóak, sőt nagy a családi kedvezmény is a szülői bérlet mellé vásárolt gyerek jegyek tekintetében (fam. Kind jegyek). Szerintem a szülő vehet a teljes rendszerre, míg a gyereknek csak a Zaglau Arénára.

https://www.bergbahnen-werfenweng.com/winter/preise-zeiten/skipass-zaglau-arena/

Amúgy nagyobb pályarendszerek estében is vannak néhol a völgyekben ingyenes gyakorló liftek.
KitzSki (Kitzbühel) esetében régebben láttam ilyeneket a honlapjukon, sőt ott egy-egy pályarész/szektor (némelyik akár 10-20 km pálya és több ülős lift) esetében voltak kedvezményes tarifák is.
Itt még nem síeltem, de tetszett az - a honlapjuk alapján -, hogy vannak olcsóbb megoldások is, ha nem egy egész rendszerben gondolkodik azon a napon az ember.

Ahogy nézem, most még csak a szezonkártyáról van információ.
Szerintem még nagyon bizonytalan a helyzet (milyen mértékű ráfordítások, egyéb nehézségek jönnek), így sok helyen még "gondolkodnak" az árakon, kedvezményeken.

Lungauban is van egy, a Grosseck - Speiereck pályarendszerhez tartozó, de attól egy-két km-rel arrébb lévő olcsóbb csákányos lift (Petersbründl lift - síbusszal megközelíthető a nagy rendszer völgyállomásától indulva), viszont ez inkább a helyi sportoló ifjak gyakorló liftje, ugyanis bár a pályaszakasz első kétharmada nem nehéz, tanulásra is megfelelő lehet, de az utolsó egyharmada már meredek és azt nem tudod kikerülni, így le kell menni rajta a lift beszállóhoz. Itt volt, hogy nem mehettünk fel a pályára az edzés befejezéséig, utána viszont szinte egyedül síeltünk.
Előzmény: (D.Dani 216104)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.