Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Utazási irodával vagy saját szervezésben?

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Stani
5444 élménybeszámolót írt
5444
Admin
Ez egy kiemelt üzenet ebből a topikból: Utazási irodával vagy saját szervezésben?
2007.10.12. 10:05
Jó téma ;)

Nálam saját ugyanakkor meg kell említeni, hogy mindegyiknek megvan a maga árny és napos oldala egyaránt.
De ki is megy irodával ?
Többnyire az, aki
a.) nem beszél idegen nyelveket
b.) nincs ideje
c.) nem olyan tájékozott az Internet tengerében
d.) nincs humora, kedve
e.) ezek kombinációja
f.) vagy csak egyszerűen kényelmes típus ?

Nyilván egy utazási iroda esetében tálcán kínálják a készételt, míg saját szervezésben neked kell azt megcsinálnod, az elejétől a végéig.
Ugyanakkor az utazási irodák ajánlatában nem szerepel az összes szállás, síterep és ország sem. Például, ha én a Pireneusokban (spanyol/francia oldal ill. Andorra) akarok síelni, akkor azt magam kell elintézni. Egyébként éppen a napokban küldtem egy mailt jó néhány irodának, hogy szerveznek-e Andorrába síutat. A válaszok annyira nem leptek meg, hiszen nem.
Ugyanakkor volt egy utazási iroda, aki a válasz emailben nem írta direkt le, hogy nem szerveznek, hanem helyette felsorolta, hogy melyik országokba szerveznek, ezen jót mosolyogtam :)
Ti. az kb olyan, mintha bemész egy étterembe és megkérdezed a pincértől, van-e chilei boruk. Mire a pincér elkezdi sorolni az étlap szárnyas ételeit :)

Másrészt néha nem igazán értem a magyar irodák koncepcióját…

Vegyük XY-t, aki Nyíregyházán lakik, és elszeretne menni egy hosszúhétvége erejéig valamelyik nagyobb, modern síterepre, ugyanakkor nem feltétlen akar az egész országon átautózni egy osztrák síterep kedvéért.
Szlovákiai ajánlatokkal persze rakásig tele vannak a prosik, már szinte ott tartunk, hogy egy 200 m hosszú sípályára is öt ajánlat van.
S mi van Ukrajnával, mi van Bukovellel? Hát persze, ide senki sem szervez, így idegen nyelvekkel hadilábon álló alanyunk bekerül az utazási irodák játszóterébe, esetleg alternatívaként (???) felajánlják neki Lachtalt (mint "modern"síterepet) mi is az a 700 km, nem de?
Szintén sokan elfeledkeznek a pécsiekről, szegediekről, hiszen ők teszem fel egy árban kedvezőbb alternatívát keresnek Ausztria helyett, erre az iroda fogja és átutaztatja velük fél Magyarországot, hogy a Felvidékre vigye őket. Igaz nem mindenki, az utóbbi években azért már kezd nyitni nem egy ut.iroda Balkán felé, s már-már itt-ott feltünedezik egy Kopaonik amott egy Jahorina, megint másutt egy Bulgária.

Ezenkívül saját szervezésben akarva akaratlanul de megismerkedsz a szóban forgó országgal, régióval, síparadicsommal a böngészések során.
Saját szervezésben mi ugyanúgy sokszor foglalunk kora ősszel egy márciusi, április időpontra. Eddig nem volt gond, persze ehhez kell némi background, ugyanis vannak olyan helyek, ahová áprilisra már nem foglalnék, de a Skiweltbe sem mennék december eleji besízésre :) (előfoglalással)

Egy szó, mint száz, akinek már herótja van az osztrák bőrgyatyásoktól, s már émelyeg a gyomra amikor a boltban rápillant egy üveg Becherovkára, az szervezzen maga :)


ps. ennek ellenére az irodáknak is szoktak kedvező ajánlatai lenni, igaz én még egy igazán komoly helyre (AUT-ban) nem nagyon láttam ilyet.
Amikor csoportos utat szervezel 40-50 fővel, akkor tapasztalatok alapján az irodák jobb kondiciókat nyújtanak. Pl tavaly Heiligenblutba szerveztünk egy 35 fős csopit, és a Gruppenermäßigungon kívül nem kaptunk ingyenbérletet. Irodánál ilyen létszámnál már 1-2 free bérletet szoktak adni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.