Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elkészült az első magyar freeride film!

2013.03.17. Kőrösi Gergő (sipark.hu)

A Mátraszentistváni Sípark bemutatja: Az első magyar freeride filmet - "Több, mint gondolnád - SaintPista" címmel. A filmet két héten át forgatták a Mátra eldugott és vadregényes erdőiben, ahol az idei szezon elég bőkezűen, 60-80 cm vastag havat hozott.
Hegyeink: Nem nagyok, nem túl magasak, de a miénk és becsüljük meg őket! A Sípark csapata a 2012/2013-as síszezonban úgy döntött, hogy olyan helyekre kalauzolja el a nézőt, amit itthon csak kevesen tudnak és láttak.

Magyarország legvagányabb snowboardosai segítségével bemutatjuk a Mátra eldugott és vadregényes erdőit, a Mátra igazi szépségét és a magyar hegyi feelinget. Évtizedekkel ezelőtt még természetes volt, hogy itthon is vannak síelhető hegyek, itthon is lehet freeride-olni. Akkor még nem volt ratrak, nem voltak hóágyúk, sem sílift. Az erdőkben, szűk irtásokban, vagy ritka fás részeken csúsztak a polgárok és élvezték a telet, a táj és a környezet szépségét.

Mára ezt sokan elfeledték és azokat a helyeket keresik, ahol a mai kor igényeinek megfelelően hódolhatnak a téli sportoknak, azaz a síliftek segítségével küzdhetik le a szintkülönbséget, a simára ratrakolt és hóágyúzott pályákon csúszhatnak, majd amikor elfáradnak beülnek a pályaszélén található melegedőbe, étterembe. A rövid filmünk mindazt bemutatja, amit a Mátráról nem is gondolnánk!

Több, mint gondolnád - SaintPista
A filmet két héten keresztül forgattuk egy nagyon lelkes és kitartó csapattal. A természet a 2012/2013-as szezonban rengeteg havat ajándékozott számunkra, hiszen az erdők mélyén is 60-80 cm szűz hó segítette az első magyar freeride film forgatását. Nagy köszönet mindazoknak, akik segítették és részt vettek a film elkészítésében!

A film a Mátraszentistváni Sípark megbízásából készült.

Főtámogató: Burn Energy Drink

Támogatók: Store13, Burton Snowboard

A filmet készítette: Soul Creations Visuals

Rendezte: Horányi-Névy András

Kamera: Horányi-Név András, Bíró Attila, Kőrösi Gergő, Gajcsi László

Szereplők/Riderek:

Mészáros István, Harna Tamás, Szita Richárd, Lotfi Peiman, Makács Péter, Koczka Gergő

További jó hír még, hogy a jövőhéten a Mátra magasabban fekvő részein kitart a tél és a pár napos enyhülés is csak 1-3 fokos pluszokat hoz magával! A jövő hétvégére újra visszahűlhet az idő! Ha marad a hűvös, sőt a télies idő itt a Síparkban, akkor NEM ZÁRUNK BE még a jövőhéten sem! Lehet, hogy minden idők leghosszabb síszezonja lesz itt a Síparkban! A mai napon a 90. sínapot tartjuk itt a Mátrában!

KOMMENTEK
toniseelos | 2013.03.17. 19:52
NAGYON PROFI Kis film. A felvételek, a vágás, a zene meg minden. 05:10 Kiba nagy jelenet :-)
De hol a bukó srácok...? bukó nélkül egy kicsit olyan bálkáni ámátőőőr... vagy pont ez volt a cél? :-D
Egyébként le a kalappal! BIGLIKE!
zizgE | 2013.03.17. 21:45
Nem rossz! :) Tolnám én is de hiányolom a hosszabb csúszásokat a filmből. Tudom hogy nincsen nagy lehetőség rá de jobban össze kellett volna vágni a filmet.

8/10 pont a filmre! Nice job!
kmcsl83 | 2013.03.17. 23:13
Jó lenne így tudni síelni.
pinyi | 2013.03.18. 09:20
Felállt a szőr a hátamon, annyira jóóóóóó
Mátraszentistván Sípark | 2013.03.18. 10:03
Mi mondtuk a srácoknak, hogy vegyék fel a sisakot, de állítólag a backcountry filmeknél nem szokás. Meg hát a snowboardosok már csak ilyen lazák. :)

De a viccet félre téve, vigyáztak ők magukra. A mátrai freeride veszélyessége nagyon messze áll egy alpesi freeride kockázatától. Pl. ehhez nem kellett lavina jelző, lavinaszonda stb. :)

Örülünk, hogy tetszik a film! Próbáltunk maradandót alkotni az utókornak.
Chopoker | 2013.03.18. 10:25
Többször voltam statiszta (elsősorban sulis koromban), így van minimális fogalmam a filmforgatásról. A freeride-ról is van elképzelésem, mert én is próbálkozom vele. Ez a kisfilm művészetileg tetszik, de tematikailag szerény, szerintem ez inkább freestyle-osra sikeredett, freeride-ból csak pillanatokat kaptunk, és ez nem a magyar adottságok miatt van így, kár érte. Sokkal többet vártam ettől a filmtől!
vasssy | 2013.03.18. 10:57
Nagyon jó!
De hol vannak a síelők??? :-)
százas | 2013.03.18. 19:25
Nekem tetszett, bár engem nem ez a fajta hózás kerget őrületbe.
minerel | 2013.03.19. 16:06
"A mátrai freeride veszélyessége nagyon messze áll egy alpesi freeride kockázatától"

Végülis 2000 m felett még sűrűbb erdők vannak...
k6 | 2013.03.21. 02:08
nagyon szép!!!! de bukó nélkül.... ne legyen neked szétloccsant fejű haverod!! egy ilyen film nevel -ne
egyébként gratula!gyönyörű képek!

Szállástippek
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.