Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bukósisak megmenthette volna a síelő életét Kanadában

2005.11.16. Bata Attila

Még csak két napja tart a szezon a híres kanadai Banff síterepén, de sajnos már meg van a szezon első halálos áldozata. Egy harminckét éves kanadai férfi elvesztette az egyensúlyát egy piros pálya meredekebb részén, esés közben sziklának ütközött és halálos sérüléseket szenvedett a fején.
Banff
Banff
A rendőrség jelenleg szemtanúkat hallgat meg. A kijelölt pályán síelő férfi állítólag hirtelen irányt változtatott és nem sikerült megtartani egyensúlyát a Standish hegy pályáján. A balesetet szenvedő síelő közvetlen közelében senki sem tartózkodott.

A síterep szóvivője szerint a hegyimentők ellátták a sérüléseit, majd lehozták a hegyről és helikopterrel kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe. A tájékoztatás szerint a baleset a pálya olyan sziklás szakaszán történt, amely mindig veszélyes akármilyen nagy a hóréteg vastagsága.

A rendőrség feltételezései szerint az illető, akinek nevét még nem hozták nyilvánosságra nem viselt bukósisakot. Szakértők szerint a bukósisak megmenthette volna a síelő életét, de ezt hivatalosan eddig még nem erősítették meg. A helyi egyesületek intenzív kampányt folytatnak, hogy a téli sportok szerelmesei viseljenek bukósisakot és egyéb védőfelszereléseket. A fejsérülések a legritkább balesetek (kb. 3%) közé tartoznak a sípályákon, de a leggyakoribb oka a halálos baleseteknek a sípályákon.

Mindenesetre nem árt vigyázni, hiszen nagyon sok kanadai terepen tizenöt éve nem voltak ilyen nagyszerűek hóviszonyok az évnek ebben az időszakában.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.