Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Még lehet síelni Szlovákiában: búcsúhétvégen Chopokon

2006.04.25. Bata Attila

A előző hétvégén újabb szlovák terepeken búcsúztatták el hivatalosan is az előző szezont, de ez még nem jelenti azt, hogy teljesen véget ért volna a 2005/2006-os szezon északi szomszédjainknál.

Az előttünk álló hosszú hétvégén búcsúzik el az idei szezontól a magyarok kedvelt síterepe Chopok, és annak mindkét oldala. Aki április 29-én a Jasnára keveredik, az egy fergeteges búcsúpartira számíthat. Ezen a napon a bérlet egységesen 200 SK-ba fog kerülni, de akit jobban izgatna a buli, az minden bizonnyal örömmel nyugtázza, hogy valószínűleg ingyen kínálják majd a Topvar sört és a Kofola üdítőket. Azonban aki inkább síelne, az jó ha tudja, hogy az alábbi felvonók üzemelnek az utolsó hétvégén:

hatszemélyes Záhradky-Rovná hola
kétszemélyes Rovná hola-Konský grún
négyszemélyes Koliesko-Luková
és a Biela Pút melleti húzólift.

A négyszemélyes Koliesko-Luková felvonó nyáron is szállít majd utasokat, de csak akkor lehet használni ha legalább harminc fő előzetesen írásban bejelentkezik.

Ezen a hétvégén nyitva tart a déli oldal is. Itt a négyszemélyes Srdiečko-Kosodrevina felvonó és a Doppelmayr húzólift üzemel majd.

Természetesen járnak a liftek a Magas Tátrában is. A Skalnaté Pleso (Kőpataki tó) - Lomnické sedlo (Lomnici nyereg) között várhatóan május 8-ig jár még a felvonó. A Tátra másik oldalán a Csorba tó melletti pályák is üzemelnek, itt amíg lehet nyitva tartanak a helyiek. Egy kissé nyugatabbra a Nyugati-Tátrában csak erre a hétvégére nyit ki a Zverovka-Spálená völgye is.

Donovalyban jelenleg az új felvonó karbantartása folyik. A tervek szerint június 12-től szeptemberig minden nap közleknek majd a Telemix kabinjai a Nova Hola csúcsára. A jegy 100 SK lesz egyirányba, oda-vissza pedig 130 SK.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.