Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Érdekes havas hírek röviden - december 14.

2006.12.14.

Érdekes havas hírek röviden - december 14. Megnyílt az első olyan síterep Oroszországban, amelyről már az oroszok is azt állítják, hogy megfelel a kor követelményeinek.
Bobrovy Log a távoli Krasznojanszk régióban fekszik és 15 pályával, valamint két ülőlifttel nyílt meg december 3-án. A megnyitó ünnepségen kb. tízezer ember vett részt.

Házilag épített hóágyút a feleségének ajándékba

Egy amerikai férfi kissé szokatlan ajándékkal lepte meg a feleségét: épített neki egy hóágyút. Felesége, aki a havas északi országrészből települt át a déli Georgia államba, gyakran panaszkodott arra, hogy mennyire hiányzik a szép, fehér hó. A derék férj miután kiokosította magát az interneten, gyorsan összedobott egy házi hóágyút. Az ajándék beüzemelését az időjárás is segítette, hiszen egész este hideg volt, és reggelre a boldog asszony a fehér kertben gyönyörködhetett.

Zdiar (Strednica) készül a karácsonyi nyitásra

A Magas-Tátra gyöngyszeme Zdiar már készül az idei szezonra. Végre beköszöntött a tél, már 10 cm hó természetes hó borítja a Strednica pályáit és megkezdték a pályák előkészítését. Az erősen hideg klímájáról ismert falu pályáin napközben is nulla fok alatt van a hőmérséklet, így a pályagépek nyugodtan dolgozhatnak. A nyitást a karácsonyi ünnepekre tervezik.

Már a görög hegyekben is lehet síelni

Kicsit irigykedhetünk, hiszen hétvégén kinyitott az első görög síterep is. A Kaimaktsalan síterep pályáira szombat-vasárnap kb. 30 cm friss hó hullott, így nyitásban és hóvastagságban több alpesi terepet is megelőz. A környéken lévő többi görög pálya is szépen fehérlik a webkamerákon.

Paris Hilton születésnapi buli Tirolban

Lehet, hogy jobb lesz Ischgl terepét február 17-e körül elkerülni, mert nagy felhajtás várható. A kiszivárgott hírek szerint a síterepen ünnepli 26. születésnapját az amerikai milliárdos 'médiakedvenc' Paris Hilton. A bulizásban határt ritkán ismerő ifjú hölgy rendezvényei és programjai sok síelőt csábítanak majd ide, vagy éppen tartanak távol a sítereptől.

Végül is bolgár színekben versenyez Kilian Albrecht

Véget ért az Albrecht sztori! Tseko Minev, aki Banszkó legnagyobb befektetője és mellesleg a bolgár sí szövetség elnöke megegyezett a magyar állampolgársággal is kacérkodó osztrák síelővel. Ez azt jelenti, hogy ezentúl Kilian Albrecht nem magyar, hanem bolgár színekben versenyez. Reményei szerint már a hétfői Alta Badia-ban rendezendő versenyen is.

Guiness világcsúcskísérlet sífutásban

Kanadai sífutók megpróbálják a leghosszabb sílécen és a legtöbb emberrel végrehajtott sífutás Guiness rekordját megdönteni. A tervek szerint 106 sífutó áll rá, egymás mögött egy 108 méter hosszú lécre és megpróbálnak vele legalább 100 métert haladni együtt. A korábbi rekordot 101 olasz síoktató állította fel egy 104,8 méteres lécen az olasz Selva Gardena terepén.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.