Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták Moszkva első fedett sícsarnokát

2008.03.10. Bata Attila

Hosszú évek teltek el azóta, hogy elkezdték tervezni Moszkva első fedett sícsarnokát. Az építkezés sem ment a legsimábban, sokszor kellett módosítani a határidőkön, de végül is március elején sikerült átadni a város új büszkeségét, amely az üzemeltetők szerint Európa legnagyobb ilyen jellegű építménye.
Fotó: Sergey Duhanin / structurae.net
Fotó: Sergey Duhanin / structurae.net

Mondhatni, hogy egyelőre még szinte a semmi közepén húzták fel az oroszok a moszkvaiak első fedett sípályáját, hiszen az új csarnok mellé hamarosan lakóházakat is építenek majd, és a csarnokot átadó polgármester szerint két és fél éven belül elkészülnek egy 50 000 fős modern lakóteleppel is a sícsarnok körül.

A létesítmény természetesen impozánsra sikeredett méreteit tekintve is. A 24 000 négyzetméter alapterületű (kb. négy focipálya) csarnok a Pavshinskaja völgyben terül el. Egy négyszáz méter hosszú és hatvan méter széles pálya található benne, amelynek a szintkülönbsége 65 méter, amely igen komolynak mondható ebben a kategóriában. Az is érdekes, hogy a két kezdőlift mellett, egy modern négyszemélyes ülőszékes viszi fel a síelőket a pálya tetejére.

Külön parkot is használhatnak a snowboardosok, ahol egyszerre ötvenen férnek el, az egész komplexumban egyidőben hatszázan csúszhatnak. A csarnokban állandóan 5 és 7 fok között van a hőmérséklet, a hó készítéséről három nagyteljesítményű gép gondoskodik, amelyek egyenként napi 30 tonna havat képesek előállítani.

A sípályákat speciális hőszigetelt üveggel választják el a többi létesítménytől, a pályák mellett felépült egy aquapark, jégpálya, bowling pályák, konferenciatermek, vendéglők és játszóterek.

A Snezh.Kom (sznyezs = hó) névre hallgató létesítményben nem lesz olcsó csúszkálni. Csúcsidőben, munka után és hétvégén, 900 rubelbe (kb. 6500 forint) kerül egy óra vagy 2000 rubelbe (kb. 14 500 forint) egy háromórás jegy. A többi időpontban féláron lehet használni a csarnokot.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.