Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újabb hatalmas havazás érkezett Ausztriába

2010.12.10. Bata Attila

Újabb hatalmas havazás érkezett Ausztriába Már csütörtök reggel megérkezett Ausztriába a Németországban komoly fennakadásokat okozó havazás. A tél újabb támadása Ausztriában akár vasárnapig is kitarthat és addig a szerencsésebb helyeken akár 75-80 centiméter friss hó várható.
Németországban komoly fennakadásokat okozott a napokban hullott 30-50 centiméter hó. Számos repülőteret le kellett zárni, hosszú dugók alakultak ki az utakon, a legkellemetlenebb élményük azoknak lehetett, akik a 30 kilométeres dugóban fagyoskodtak, amely majdnem egész nap őrölte a németek idegeit, 20 óra kellett, amíg megszűnt a hosszú kocsisor.

Csütörtök reggelre már Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban is havazott. Az osztrák meteorológusok szerint vasárnap estig ismét tekintélyes mennyiségű hó eshet. A svájci határtól a mariazelli hegyekig 30-50 centiméter hó várható a síterepek magasságában. Az alacsonyabban fekvő részeken, pl. Salzburg városban is 15-20 centiméter eshet a hétvégén, a magasabban fekvő részeken pedig biztosnak látszik a 70-80 centiméter friss hó, de egyes meteorológusok az egy métert sem zárják ki. A korábbi havazásokkal ellentétben, ezúttal nem a keleti és a déli országrészben várható a legtöbb hó.

Nagyszerű hóviszonyokkal indult a december a legtöbb osztrák síterepen. A Karintiában lehullott egy-másfél méteres hó után Nassfelden és Heiligenbluton már biztosak benne, hogy ez egész szezonban kitartanak a most megalapozott pályák. A legtöbb síterepen fokozatosan adják át az újabb és újabb pályákat, egyre több helyen lehet már a völgyig síelni és egyre több liftet helyeznek üzembe. Ha valakinek van ideje/szabadsága/pénze, akkor most igazán érdemes hosszabb időre is elutazni síelni, hiszen kiváló hóviszonyokat találunk, mindezt karácsony előtti kedvezményes árakon és tömeg nélküli pályákon.
KOMMENTEK

facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.