Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az oroszoké a bikinis síelés Guinness rekordja

2013.07.17. Bata Attila

Mostantól hivatalos. Az oroszországi Sereges síterepe büszkélkedhet a bikinis vagy fürdőruhás tömegsíelés világrekordjával, vagyis soha nem csúsztak még egyszerre sípályán fürdőruhában annyian, mint az idén áprilisban Szibériában. Múlt héten megérkezett a rekordkísérlet hivatalos hitelesítése is.
Rengeteg fotó készült a fesztiválon
Rengeteg fotó készült a fesztiválon
A síelős nagyhatalmak csatájában az oroszok komoly csapást mértek a kanadaiakra. Eddig ugyanis a ők tartották a rekordot a fürdőruhás tömegsíelésben, amikor 250-en csúsztak le egyszerre az évszakot tévesztett kanadaiak. Az oroszok két évvel ezelőtt jöttek rá, hogy ezt akár Szibériában is meg lehetne csinálni, amikor a seregesi síterepről az áprilisi kánikulában készített videó milliós nézettséget ért el az internetes portálokon. Persze a nézők nem a 25-30 fokban vizesedő havat értékelték annyira, hanem a síelés egyéb szépségeit is kidomborító helyi gyévúskákat.

Vannak szervezők, akik az ötlet kipattanása után már elérik képességeik csúcsát, így az oroszoknál is egy ideig húzódott a rekordkísérlet és a lebonyolítás sem ment hibátlanul. Idén áprilisban azonban összejött a mezőny, a szervezőkre és a résztvevőkre a szerencsén kívül a Nap is rámosolygott, így már barátságosnak mondható 20 fokos szibériai melegben állhattak a résztvevők a 700 méteres pálya tetején. Hiába csúsztak le körülbelül 700-an egyszerre, a szervezőknek csak ötszázat sikerült előzetesen regisztrálni, de még így is simán lenyomták a kanadaiakat.

Sereges az egyik legnépszerűbb orosz síterepnek számít, és ennyi bikini után a világ is egyre jobban felfigyelt az egykori bányásztelepülésre, amely manapság már inkább a téli turizmusából él. Az idén egy új négyszemélyes liftet is építenek, úgyhogy az idén még egyszer mindenképpen írunk róluk.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.