Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bad Gastein: idén először nyitott ki a Graukogel rész

2022.02.02. Bata Attila

A híres salzburgi üdülőhelyen 1958-ban rendeztek világbajnokságot alpesi síelésben, ahol a nemzeti legenda Toni Sailer is aranyat szerzett. Önmagában már ez is elég lehetne ahhoz, hogy a síterep örökké fennmaradjon, de az utóbbi időben nem a legjobb hírek érkeztek onnan.
Balra a hegyoldal, jobbra a település
Balra a hegyoldal, jobbra a település
A helyiek karácsony előtt elégelték meg a síterepet üzemeltetők hozzáállást, és nekiálltak aláírásokat gyűjteni a lezárt hegyoldal üzemeltetéséért. A hóviszonyokkal nem volt probléma, azonban senki sem tudta, hogy mikor indulhat be a hegyoldal három síliftje. Az elégedetlenséget az is fokozta, hogy a civilek szerint ez a rész egyre inkább az üzemeltetők "mostohagyerekévé" válik, és sokan attól tartanak, hogy a távlati célokban nem szerepel ennek a hegyoldalnak az üzemeltetése.

Mostanáig kb. 2500, főleg helyi lakos írta alá a petíciót, amely szerepet játszhatott abban, hogy az előző vasárnap ismét lehetett síelni a Graukogel részen.
A síterep üzemeltetői szerint a jelenlegi időszak nagy kihívást jelent számukra az üzemeltetésben. A legnehezebb feladat alkalmazottakat találni a megszigorodott járványügyi intézkedések közepette. Egyrészt az osztrák munkaerőnek is meg kell felelnie a szabályoknak, másrészt a külföldi munkaerő jóval alacsonyabb létszámban érkezik, mint a járvány előtti időszakban.

Még decemberben ígéretet tettek, amint sikerült újabb alkalmazottakat felvenniük, akkor megnyitják a kérdéses hegyoldalt. Úgy tűnik kompromisszumos megoldás született, hiszen a síterep ezen része is megnyílik, igaz csak március elejéig és csak a hétvégeken. A következő öt hétvégén, péntektől vasárnapig üzemelnek a liftek.

A hegyoldal hátránya mások szemében előnynek számít. Vagyis nincs összekötve a síterep többi részével, azonban sokan ezért szeretik, mert egy külön világ. Földrajzi adottságai előnyösek, szélvédett pályáin a főn (meleg szél) nem tud olyan kárt tenni a pályákban, mint máshol a környéken.
KOMMENTEK
bouquetk | 2022.02.02. 10:09
Amióta aláírtam a petíciót, folyamatosan informálnak a fejleményekről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Sonnenhotel Zum Stern
Tradicionális butikhotel gazdag wellness szolgáltatásokkal, panorámás étteremmel Bad Hofgastein üdülővárosban, 1 km-re a legközelebbi sílifttől. A ház elől ingyenes síbusz indul!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sendlhofer's csillagcsillagcsillagcsillag
Exkluzív, 4 csillagos hotel termálvizes wellness részleggel, 60 szobával, 8 stúdióval és 16 igényesen berendezett, kényelmes apartmannal, reggelis ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.