Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétvégén visszatérhet az élet a magyar sípályákra is

2014.01.25. sielok.hu

Tegnap 20-30 cm hó hullott az ország déli részében, a dolog apró szépséghibája, hogy a hazai síterepek zöme nem itt található. A pécsiek, és részben az eplényiek profitáltak ebből a havazásból, az északi részekre legalább a hidegből jutott, és be tudták indítani a hóágyúkat. Nézzük, mi várható a közeli napokban.

Eplény

Itt utolsó mohikánként harcoltak a januári tavasztól megmentett 130 méter hosszú síelhető pályaszakaszért, amely már a hétvégére megtízszereződhet. Szombat délben megnyitják az 1-es pálya felső szakaszát és elindítják a négyüléses OMV MaxxMotion Felvonót.

Szombaton reggel kilenckor indul az 1-es csákányos és a tanulólift. Délig a tanulópálya, az 1-es pálya alsó szakasza és az 1/b pályák lesznek nyitva. Délben megnyitják az 1-es pálya felső részét és indul a négyüléses OMV MaxxMotion Felvonó. Egész hétvégén várja vendégeit a síiskola, a kölcsönző, Holle Anyó Étterme és a Kemencés Büfé.

A hétvégi nyitva tartás az alábbiak szerint alakul:

- szombat: 09:00-20:00

- vasárnap: 09:00-18:00

Mátraszentistván

Itt már két napja mennek a hóágyúk, de kell még egy nap, hogy legalább a felső rész síelhető legyen. A tervek szerint vasárnap reggel lehet ismét síelni a Síparkban. A jövő héten itt is folytatódik a hóágyúzás, hiszen február első hétvégéjén itt tartják a Hófesztivált, és addigra az 1 kilométer hosszú négyes pálya is használható lesz.

Pécs

Az a legpontosabb, ha a síterep honlapjának szerkesztőjének üzenetét átmásoljuk a fórumunkból: „25-30 cm friss szűz hó a pályán. Holnap reggel indul a síszezon a Misinán (reggel 9-től sötétedésig)! A lehetőségek az előző évihez hasonlóak, napijegy 2000 Ft, szakosztálytagság feltételei is változatlanok. Szeretettel várjuk a "bátrabb", nem klubtag síelőket is! Akik még nem síeltek a Misinán azoknak egy kis információ: a pécsi sípályákról tudni kell, hogy mindkettő kezeletlen piros minősítésű pálya, tehát biztos sítudást igényelnek. A felvonó használatához pedig bélelt munkáskesztyű ajánlott, és olyan öltözék, amit nem sajnál az ember, mert a drótkötél miatt ezek könnyen sérülhetnek. Szintén ajánlott olyan síléc használata, amit nem sajnál az ember.”

A többi pálya

Ahol van hóágyú, ott már hóágyúznak. Nagyon szívszorító ezt január végén írni, de talán a jövő héten már kinyithat idén először a visegrádi és a kékestetői pálya is. Hóágyúznak Sátoraljaújhelyen is, itt is nyithatnak a következő héten. Nagyon kevés havat kaptak az északi pályák. Szilvásváradon néhány centi hullott, itt 3-4 nap kellene a behavazáshoz. Ha marad a hideg, akkor itt van esély a február elejei nyitásra.

Nagy Hideg-hegy, Dobogókő és Bánkút nem sokat profitált a mostani havazásból, ezekre a síterepekre (is) kellene még egy nagy havazás, hogy a közeljövőben kinyissanak.
KOMMENTEK

Szállástippek
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.