Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lengyel-Tátra: másfél méter vastag hó a csúcson

2020.02.05. Bata Attila

Az utóbbi napokban a Magas-Tátra mindkét oldalára megérkezett a régóta várt havazás. A lengyel oldalon található meteorológiai állomás ajtaján nem volt egyszerű ma reggel kilépni a frissen összegyűlt hóakadály miatt.
Ilyen képet már tavaly is láttunk a Lengyel-Tátrából. Most újra sikerült a Kasprowy (Gáspár-csúcs) meteorológiai állomásán (1991 m) szolgálatot teljesítő munkatársnak készítenie. Az elmúlt időszakban a csúcson 55 cm hó hullott, így már összesen 155 cm vastagon állt a hó ma délután.
A Lengyel-Tátrában amíg hóvihar tombol, addig a Nemzeti Park nem javasolja a túrázást. A szép időre valószínűleg már nem sokat kell várni. A Lengyel-Öt-tavi menedékháznál (1672 m) 111 cm, a Murowaniec menedékháznál (1500 m) pedig 94 cm vastag a hó. Ezeken a részeken 30-40 cm hó hullott az utóbbi 36 órában!
Połonina Wetlińska, Nyugati-Besszádok, ma reggel (Kép: Marcin Grzech)
Połonina Wetlińska, Nyugati-Besszádok, ma reggel (Kép: Marcin Grzech)
Lengyelország déli részén máshol is havazott. Az ismert üdülőhely, Zakopane meteorológiai állomása ma reggel 28 cm vastag havat jelentett. A Besszádok hegyei és síterepei 20-30 cm hóval lettek gazdagabbak a mostani havazásban.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Hotel Harnas csillagcsillagcsillag
Felnőttbarát, modern szálloda Bukowina Tatrzańska síterep közelében (500 m) és számos más zakopanei síterep vonzáskörzetében. Szobák reggelivel, á la carte étterem, valamint felár ellenében termálfürdő belépő is igényelhető!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Willa Cztery Pory Roku
Hangulatos 33 szobás szállás Zakopane közelében, csendes helyen, szép kilátással a Tátra hegyeire 1-5 fős fürdőszobás szobákkal, reggelivel és ebéddel foglalható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.