Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lomnici-nyereg: január 1-től síelhető a fekete pálya

2017.01.01. Bata Attila

Jól jelzi a hóviszonyokat a Magas-Tátrában, hogy mikor lehet először síelni a jól ismert Lomnici-nyereg fekete pályáját. Mivel ezen a részen nem szabad hóágyúzni, így csak akkor nyitják meg a hegyoldalt, ha a természetes hó vastagsága már eléri a szükséges mennyiséget. Idén a szokásosnál hamarabb bekövetkezett.
Ilyen volt az első napon
Ilyen volt az első napon
Utoljára 2009-ben lehetett ilyen korán síelni a Lomnici-nyeregben (2190 m). Átlagban január második felében nyitják meg a pályákat, és a hegyoldalt a freeridereknek. Az utóbbi időben volt olyan hószegény tél, hogy csak márciusban, vagy csak februárban lehet itt síelni. Mint például az előző szezonban, amikor csak február 16-án nyíltak meg a nyereg alatti pályák.

Ilyen volt az első napon
Ilyen volt az első napon
Az üzemeltetők szerint a nyeregben jelenleg 120 cm vastag a hó, a pályákat előkészítették, így nincs akadálya, hogy január elsejével a síelők is birtokba vehessék Szlovákia leghosszabb és leghíresebb fekete pályáját. Az 1240 méter hosszú pálya a nyeregből indul és egy igen meredek kezdeti szakasz után a végén már laposan érkezik a Kő-pataki-tó liftállomásához.

A hét közepén az üzemeltetők megelőző robbantásokat végeztek a hegyoldalban, így csökkentették a lavinaveszélyt. A régi, fapados kétüléses lift nemcsak a pályasíelőket szállítja fel a nyeregben, hanem a pályán kívüli síelőket is, akik kedvelik a pálya melletti hegyoldalt.

Ilyen volt az első napon
Ilyen volt az első napon
A késői szezonkezdet mellett a nyereg a késői zárásról is ismert. Rendszerint április végéig, vagy akár a májusi nemzeti ünnepekig lehet síelni ezen a helyen. 
KOMMENTEK

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.