Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megrendezték a világ legnagyobb hógolyózását

2013.01.14. Bata Attila

Megrendezték a világ legnagyobb hógolyózását Az amerikai Seattle megirigyelte a koreaiak csúcsát és elhatározták, hogy megrendezik a világ legnagyobb hógolyózását. A koreaiaknak 5387 résztvevő sikerült beszervezniük a világrekord felállításánál, a szervezők bíztak a világrekordban, még 73 tonna havat is hozattak a hegyekből.
Bár a Seattle környéki hegyekben az idén annyi hó esett, hogy eddig sorra dőlnek a rekordok, Seattle-ben még sincs annyi hó, amivel egy másik rekordot meg lehetne dönteni, vagyis a legtöbb résztvevővel vívott hógolyózás rekordját. A szervezők kénytelenek voltak a környező hegyekbe küldeni a kamionokat és összesen 73,4 tonna havat szállítottak a város központjába.

Visszaszámolás és tűz!
Mielőtt azt gondolnánk, hogy nincs is egyszerűbb, mint összegyűjteni 6000 embert egy kis hógolyózásra, a rendezvény kicsit több volt ennél. A résztvevők 25 dolláros (kb. 5500 Ft) jegy ellenében nevezhettek be a hógolyózásba, az összegyűlt pénz pedig természetesen jótékonysági célokra ment.

Végül is a terv sikerült, összesen 5834 résztvevő vágta egymás fejéhez, hasába vagy fülébe a hógolyót. Voltak, akik kissé komolyan is vették, egy-két, kisebb-nagyobb sérülést, vérző orrot a helyi mentősöknek kellett ellátniuk, de ezek a fájdalmak eltörpültek a rendezvény sikerei mögött.

KOMMENTEK
netgo97 | 2013.01.14. 09:10
Szép hogy van ennyi jótékony ember

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.