Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Lavina Murauban két halálos áldozattal

2009.02.17. Bata Attila

Lavina Murauban két halálos áldozattal Hétfőn hat sítúrázót sodort el a lavina Murau környékén, közülük hárman sértetlenül megúszták a kalandot, egy hölgy kisebb sérülésekkel megmenekült miután sikerült magát kiszabadítani a hó fogságából, ketten azonban életüket vesztették.
Hétfő délután egy és két óra között zúdult le a lavina a Rantenbach-völgyben, a 2490 méter magas Gamsleitecks oldalában. A bécsi és linzi turistákból álló tizenkét fős csoport két részre vált, az egyik csoport a Gamsleiteck csúcsot szerette volna megmászni. Ebből a csoportból vesztette életét egy hatvankilenc és egy hetvenhét éves turista.

Délután három óra után riadóztatták a hegyimentőket és a helikopteres szolgálatot. Az első áldozatot viszonylag hamar, a másodikat azonban csak este találták meg a másfél méteres hóréteg alatt. A rendőrség még vizsgálja a baleset körülményeit. A túrázók nagyon alábecsülték a lavinaveszélyt, hiszen amíg a Mura völgyének aljában szinte alig van hó, addig fenti turistautakra a napokban méteres friss hó hullott.

Az utóbbi napokban a környéken is havazott, és kedd reggeltől a négyes fokú lavinaveszély lépett életbe. A havazás a következő napokban is folytatódik, akár újabb fél méter friss hó is eshet.
KOMMENTEK

Szállástippek
Kirschbaum Apartmanház
6 db felújított apartman Murau központjában, Kreischberg síterepétől 7 km-re. Minden szinten jól felszerelt, közös konyhával, saját utcai parkolóval. Ingyenes WiFi a házban.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almdorf Stadl
Önálló faházak Stadl an der Mur szélén, Kreischbergtől 11 km, Turracher Höhétől pedig 22 km-re. A 70, illetve 100 m2 lakóterületű házak 6-9 fő befogadására alkalmasak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Woody apartmanok
Új apartmanház 5 db igényesen berendezett lakással és 1 db 3 szintes sorházzal a kreischbergi kis kabinos lift állomásától mindössze 350 méterre. Minden lakás modern, igényesen berendezett, jól felszerelt konyhával, parkolóhellyel és ingyenes wifivel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.