Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nagyon bejött a hochkari kilátó az idegenforgalomnak

2015.12.05. Bata Attila

Úgy tűnik, hogy sikeresen csábítja a turistákat a nyáron átadott kilátó Hochkaron. A nyári idegenforgalmi szezonban harmincezren keresték fel a kilátót, valószínűleg ennek is köszönhető. hogy körülbelül 14 százalékkal növekedett a vendégéjszakák száma a régióban.
A nyári szezon statisztikai adatait május elseje és október 31. között számolják. Ebben az időszakban, június 20. körül, adták át az új hochkari kilátót, a körpanorámát kínáló 360 Skytourt. A kilátót 30 000, a másik turisztikai érdekességet, a medlingtali élményparkot pedig 33 000 vendég kereste fel. A környék vendégéjszakái 5330-cal emelkedtek tavalyhoz képest, és az idén elérték a 39 882-t.

A kilátó nyáron
A kilátó nyáron
Hochkar már az előző hétvégén, november 28-án, megkezdte az idei síszezont. Talán nehezen hihető, de hét éve nem sikerült ilyen korán beindítani a szezont a síterepen. Az első napon körülbelül 300 vendég érkezett a síterepre, ahol csak néhány pálya működött.

Hochkar tegnap, webkamera. A kilátó helye a körrel berajzolva
Hochkar tegnap, webkamera. A kilátó helye a körrel berajzolva
Az idén 50. születésnapját ünneplő síterep hétközben zárva tartott, de péntek óta ismét lehet síelni, az előző hétvégéhez képest már több pályával.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
AKCIÓK (3)
Hotel Fahrnberger csillagcsillagcsillagcsillag
Otthonosan berendezett szobák és lakosztályok Hochkartól kb. 9 km-re, az Alpenstrasse közvetlen közelében. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió. Szolgáltatásai: finn szauna, aroma-gőzfürdő, infraszauna, masszázs, pihenőterem, étterem, játszótér, stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag
Ferienbauernhof Gross-Lettenwag Göstlingben található, kb. 15 km-re a hochkari sítereptől. Ezenkívül közeli síterep még a Lackenhof am Ötscher. A szállás 2 apartmantípussal rendelkezik. Háziállat megengedett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.