Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Több szlovák sípálya is nyithat a hétvégén

2008.11.19. Bata Attila

Több szlovák sípálya is nyithat a hétvégén A hideg idő beköszöntével beindultak a hóágyúk Szlovákiában is. Az ismertebb síterepek legtöbbjén legalább próbaüzemben beindították a hóágyúkat, néhány helyen eléggé biztató eredményeket látunk, de eddig senki sem nyilatkozott pontos tervekről a nyitással kapcsolatban, de van több tippünk.
Hétfő reggel óta Csorba-tó gőzerővel dolgoztatja a hóágyúit. Összesen 14 hóágyú lövi folyamatosan az Interski pályát, és az eddigi tapasztalatok szerint ezt a részt kedvező körülmények között akár három nap alatt is be lehet havazni, így valószínűleg a hétvégén Csorba-tónál megkezdődhet a szezon.

Még kevesebbet lehet tudni az közelben található „ősi” vetélytársról, Rohács-Spalená síterepéről. A webkamerák tanulsága szerint kicsit rosszabbul állnak, de itt kevesebb hóágyúval dolgozhatnak, és korábban is a természetes hónak köszönhetően tudtak az első között kinyitni.

A tátralomnici Jamy síterepérén az üzemeltetők az összes hóágyút elindították, így az sem lenne meglepetés, ha ezen a síterepen is lehetne már ezen a hétvégén síelni. A frissen kiépített Tátralomnic feletti új pálya aljának behavazásához három intenzív nap kellene, valószínűleg ez is kész lesz hamarosan, a tervezett december hatodikai nyitásnál mindenképpen korábban.

Webkamera - hóágyúzás Jasnán (Biela Pút)
Webkamera - hóágyúzás Jasnán (Biela Pút)
Az Alacsony-Tátrában található Chopok-északon is dübörögnek már a hóágyúk. A tavaly átadott négyüléses (Biela Pút) melletti kék pályára összpontosítanak jelenleg, és van rá remény, hogy itt már ezen a hétvégén lehet majd síelni. A fentebbi pályákon is működtetik a hóágyúkat, bár itt még a természet is besegített egy kis hóval, de vélhetően a hétvégére ezzel még nem lesznek kész.

Szintén beindultak a hóágyúk Korompán is. Itt még délben is mínusz egy fok volt, így folytatták a hóágyúzást. Itt nem kell korai nyitásra számítani, az üzemeltetők szerint, ha a természet is besegít egy kicsit, akkor valamikor december 15. és 20. között lehet megnyitni a síterepet.

Több síterepen is hóágyúztak, pl. Donovaly, Certovica, Velka Raca, Vratna-völgy, de ezeken a helyeken még nem kell hétvégi nyitásra számítani, bár ha az időjárás kedvezően alakul a következő napokban, akkor főleg az utolsó két helyen kellemes meglepetést is hozhat a hétvége.

Mivel Tále síterepén még nem hóágyúznak, így van időnk egy kisebb játékot meghirdetni. Egy megfejtőnknek három napijegyet ajánlunk fel a síterepre, amely az egész szezonban beváltható. Csak azt szeretnénk tudni, hogy a síterep logojában milyen állat szerepel? A szlovák síterepek közötti leírásban szerepel az említett logó, és az említett állat, amellyel nem szerencsés találkozni. A megfejtéseket a jatek@sielok.hu címre várjuk november 23-ig.

A Tale síjegyek nyertese: Borbásné Rostás Anikó Jászapátiból. Az utalványokat postán küldjük el. A helyes válasz a "medve" volt. Köszönjük mindenkinek aki velünk játszott. Érdemes olvasgatni híreinket, mert a jövőben is lesznek szövegbe rejtett rejtvények.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Hotel Stupka csillagcsillagcsillag
3 csillagos szálloda az Alacsony Tátrában, Tále síközpontban wellness részleggel (medence, szauna, jacuzzi). Reggelis ellátás igényelhető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chalets Four Leaf
Újonnan épült 2 db házikó Chopok északon, közvetlenül az új 14-es kék pálya mellett! Egyszerűen berendezett szobák LCD TV-vel és saját fürdőszobával. Bérelhető szobánként, szintenként, vagy az egész ház is egyben, max 14 fő részére!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.