Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hétfőtől kezdődik a síszünet Szlovákiában is

2010.02.14. Bata Attila

Hétfőtől kezdődik a síszünet Szlovákiában is A februári síszünet egyfajta második karácsonyt jelent az osztrák és francia pályáknak, hiszen a forgalom ilyenkor heteken át az ünnepek forgalmát idézi. Jövő héten beköszönt a síszünet Szlovákiában is, ahol kb. 120 működő szlovák síterep várja az iskolások rohamát, amely igazán ráférne már a szlovák pályák forgalmára.
A múlt héthez képest valamelyest javultak a síelés feltételei Szlovákiában, újabb síterepek nyitottak ki és a néhány centiméter természetes hónak köszönhetően a pályák állapota is kissé javult. A nagyobb síterepeken legalább félméteres hóréteg borítja a pályákat, és a legtöbb síterep jó, illetve nagyon jó minősítéssel jellemzi pályáit.

A magyarországihoz hasonló nagyobb mennyiségű havazás elkerülte a szlovák hegyeket, nem csak az előző héten, hanem az egész szezonban. A pályákon található hómennyiség szép lassan gyűlt össze, nagy részben a hóágyúzásnak köszönhetően. A hóágyú nélküli pályák nagy része csak az utóbbi hetekben kapott annyi havat, hogy síelni lehessen rajtuk. Sajnos, az ország egyik leghíresebb pályáján, a Lomnici-nyeregben még mindig nem esett annyi hó, hogy síelni lehessen a hatalmas kövek felett. Ha még ebben a hónapban megnyílna a pálya, akkor várhatóan május elejéig lehetne használni, amely legalább két hónap síelést jelenthetne.

A síszünetet a legtöbb síterep bizakodással várja, a forgalom emelkedésére számítanak a legfontosabb szlovák központokban. Február 15-én kezdődik meg hivatalosan a síszünet először a kassai (Kosice) és eperjesi (Presov) régió diákjai kapnak szünidőt. A következő héten a besztercebányai (Banská Bystrica), trencséni (Trencin), és zsolnai (Zilina) régióban köszönt be a tanítási szünet, majd végül, március elején a Pozsony (Bratislava) környéki, valamint a nyitrai (Nitra) és nagyszombati (Trnava) régió iskoláiban kezdődik meg a szünet.
KOMMENTEK

Szállástippek
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.