Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szlovákiában havazással indul az április a hegyekben

2022.03.31. Bata Attila

A kellemesen tavaszias napok után Szlovákiában is hidegebbre fordul az időjárás és a hegyekben a hétvégén ismét beköszönt a tél. Még találunk nyitvatartó síterepeket, de értelemszerűen egyre csökken a számuk.
Roháče Spálená a hét elején, itt áprilisban is lehet síelni
Roháče Spálená a hét elején, itt áprilisban is lehet síelni
Az előző hétvégén Szlovákiában még 35 síterep üzemelt tavaszias körülmények között. Erre a hétre a síterepek több mint fele már bezárt, jelenleg 6-7 síterep tart még nyitva az országban folyamatos üzemeléssel, azonban 4-5 síterep a mostani hétvégére még kinyithat az időjárás függvényében.

Az időjárás pedig eléggé összekuszálta a terveket. Ma nagyobb mennyiségű csapadék áztatja Szlovákiát, amelynek nehéz pontosan meghatározni a halmazállapotát. Most még inkább az eső a jellemző, de például Mýto webkamerája jelenleg inkább havazást mutat. Itt egyébként az időjárás miatt ma és holnap zárva tartanak és hétvégén tartják a szezonzárót.
Szoliszkó webkamera (Csorbai-tó) ma délelőtt
Szoliszkó webkamera (Csorbai-tó) ma délelőtt
A hideg péntekre éri el Szlovákiát, akkor már az alacsonyabb részeken is havazásra lehet számítani.

Az ismertebb síterepek (Pl. Chopok vagy a Magas-Tátra) még áprilisban is kitartanak, de indulás előtt érdemes a síterepek oldalait tanulmányozni. Sok helyen hétközben már zárva tartanak, vagy kevesebb lifttel üzemelnek. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Jasná Deluxe Centrum Faházak csillagcsillagcsillagcsillag
Elegáns, alpesi stílusú, luxus, pályaszállás apartmanok Chopok Grand kabionos felvonójától 50-100 méterre 2-6 fő részére. A faházak egy részében saját kis wellness részleg szaunával, pihenőszobával és kültéri pezsgőfürdővel.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Golf
Csendes, nyugodt környezetben fekvő szálloda a Stupka szálloda közelében, kilátással a golfpályára, wellness használattal, Tále síközponttól 3 km-re, Chopok déli oldalától 6 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Holiday Village Tatralandia csillagcsillagcsillagcsillag
A Holiday Village Tatralandia üdülőfalu bungalókat és apartmanokat kínál Közép-Európa legnagyobb aquaparkjának szomszédságában, 15 km-re Jasnától. Sorház jellegű házakban 4-5 fős apartmanok, illetve különálló 3-5 fős és kétszintes 7-8 fős faházak foglalhatók.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.