Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Fél év múlva kezdődik a következő téli olimpia

2009.08.10. Bata Attila

Fél év múlva kezdődik a következő téli olimpia Már csak hat hónap és ismét fellobban az olimpiai láng a kanadai Vancouverben. Az immáron huszonegyedik téli olimpiát a korábbiakhoz képest nehezebb körülmények között rendezik meg, a rendezők dolgát számos tényező nehezíti, pl. a gazdasági válság hatásai vagy a sertésinfluenza további terjedése.
Nem a legjobb dolog válság közben olimpiát rendezni, erre már a helyiek is rájöttek. A világcégek spórolnak, már most látszik, hogy a lehetséges reklámbevételek jóval elmaradnak a tervezettől. Fogyhatnának jobban is a jegyek, hiányzik jó néhány szponzor és egy valami még nagyon hiányzik: legalább 1500 alkalmazott. A tervekben 3500 fizetett alkalmazottal számoltak, a 25.000 önkéntes mellett, de a válság miatt a hiányzó alkalmazottak sem kapnának fizetést a munkájukért.

A múlt héten nyilvánosságra került a betöltendő állások listája, de a helyieket továbbra sem hozza lázba az ingyen formaruha, és „az életre szóló élmény, hogy részesei lehetnek a játékoknak”, ahogyan a szervezőbizottság egyik tagja megfogalmazta. Az is könnyen előfordulhat, hogy más városokból kell toborozni segítőket, amely korábban már másokkal is megesett, most azonban kissé furcsa lesz, hiszen a kétmilliós lakosságú Vancouverhez hasonló méretű nagyvárosban még sosem rendeztek téli olimpiát.

A jegyeket már néhány hete árulják, a kabalafigurák és az ajándéktárgyak is a boltokban vannak, de a hírek szerint külföldön jobban fogynak, mint a rendező országban. Quatchi, Sumi, és Miga a játékok figurái (kisképen felül), valószínűleg nem árt már most elkezdeni az ismerkedést ezekkel a nevekkel. A február 12. és 25. között megrendezendő játékokra 350.000 nézőt; 50.000 versenyzőt, edzőt, és kísérőt; és 10.000 újságírót várnak.

Jegyeket még lehet vásárolni a legtöbb eseményre, és a megemelt áron értékesítendő szállásokból is találunk még számosat az Olimpia helyszínei környékén. A síelés versenyeit a várostól két órára található Whistlerben rendezik, ahol tavaly felépítették a világ leghosszabb síliftjét. A síterep üzemeltetői az idei gyenge szezon után bevallották, ha egyáltalán sejtik, hogy válság lesz, akkor sosem építették volna meg a csodaliftet.

Az Olimpiával kapcsolatos hírekkel folyamatosan jelentkezünk majd weboldalunkon, figyelemmel kísérjük, hogy a hazai versenyzőinknek hogyan sikerül kivívni a részvétel jogát. Sajnos, jégkorongozóink már nem juthatnak ki, de még izgulhatunk néhány alpesi és északi síelőért, műkorcsolyázóinkért, és rövidpályás gyorskorcsolyázókért.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.