Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

USA: 65 ezer forintos napijegyárak a síterepeken

2019.12.25. Bata Attila

Idén sem olcsó dolog az ünnepek között síelni valamelyik felkapott síterepen az amerikai Colorado államban. Kb. 65 ezer forintba került egy napijegy, ha a helyszínen akarjuk megvásárolni.
Vail
Vail
Európában még csak néhány éve ismerkedünk az amerikai síterepek dinamikus árképzésével, amely néha elég vad dolgokat tud produkálni. A kereslet-kínálat alapján működő rendszer egyszerűen akkor számol a legtöbbet a síelésért, amikor mindenki síelni menne, vagyis pl. karácsony környékén.

Nyilvános az észak-amerikai síterep ünnepi díjszabása, amely természetesen újabb rekordot dönt az idén. Ha Vail vagy Beaver Creek síterepén csak úgy odasétálunk a kasszához, akkor 219 dollárt, vagyis kb. 65 ezer forintot kérnek el egy napijegyért. Ez 10 dolláros drágulás a tavalyi árakhoz képest, amikor először lépték át a napijegyek az USA-ban a 200 dolláros határt.
Beaver Creek
Persze, aki előre tervez, vagy az interneten vásárolja meg a jegyet, az olcsóbban megúszhatja. Ugyanez a napijegy online megrendelve "csak" 189 dollárba (kb. 56 500 Ft) kerül.

Nem sokkal marad el Aspen sem, ahol az online vásárolt napijegy 184 dollárba kerül december 21. és január 3. között, igaz itt nem írták ki, hogy mennyivel kerül többe a helyszínen megvásárolt bérlet.

Ez a hely persze hemzseg a hírességektől ilyenkor. A héten Leonardo DiCaprio síelése vagy az énekes Mariah Carey vásárlása került be a bulvárlapokba.
Aspen
Aspen
Észak-Amerikában a síbérlet ára sok mindentől függ. A vásárlás időpontjától, az érvényesség napjától vagy a vásárlás módjától. Korábban, hosszabb időpontra vásárolt bérletek olcsóbbak. Szintén olcsóbbak az interneten vagy csomagban vásárolt jegyek. Főszezonban, mindent beleszámolva, repülőjegy, kocsibérlet, szállás, síbérlet és egyéb költségekkel együtt a síelés akár napi 1000 dollárba is kerülhet. Ennyiből már nem gond a 17 dolláros sajtburger vagy a 9 dolláros sör megvásárlása pl. Vail síterepén.
KOMMENTEK
Iziralyder | 2019.12.25. 18:24
Lassan már Jasna is itt tart, még akár hó nélkül is 😢😅

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.