Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Péntektől Vasárnapig tart a Télköszöntő Vigasság

A Hó-Show helyett idén ez a kiállítás nyitja meg a téli szezont

2012.06.18. 2012.11.25. sielok.hu | frissítve: 2012.11.25.

Péntektől Vasárnapig tart a Télköszöntő Vigasság Már második alkalommal vehetnek részt a HUNGEXPO november 23-25. között zajló gasztro-fesztiválján a vendégek, s most először kapcsolódik az Ízek és Borok-hoz a Télköszöntő Vigasság. Ez egy régi-új rendezvény, amely magába foglalja a Hó-Show, a Spa és Wellness kiállítások kínálatát.
A síszezonra, a téli hónapokra való felkészülés, bevásárlás gondolata és a Hungexpo Budapesti Vásárközpont novemberi vásárainak kínálata régen összeforrott a téli utazók fejében. A korábbi években a Hó-Show kiállítás 21 alkalommal csábított több 10 000 látogatót a vásárközpontba. A Hó-Show kiállítás tematikáját a szervezők kibővítették, a kiállítást újrapozicionálták. Így született meg a Télköszöntő Vigasság, angol nevén Winter Fun kiállítás. A kiállítás az F pavilonban fedett és fűtött helyen biztosít lehetőséget kiállítóinak 2012. november 23. és 25. között.

A Télköszöntő Vigasság kiállítói a téli sportokat, a hozzá tartozó szolgáltatásokat és felszereléseket, valamint a téli hónapokban népszerű pihenési lehetőségeket felsorakoztató cégek. A kiállítók közt szerepelnek a korábbi évek Hó-Show és Spa&Wellness kiállítások témaköreinek képviselői is, és a karácsonyi vásárok és ünnepi készülődés hangulatát meghozó kiállítók. A téli utazási és wellness ajánlatok, sírégiók, sífelszerelések, kézműves termékek, könyvek és ajándéktárgyak összessége alkotja a téli élmények vásárát.

A Télköszöntő Vigasság rendezvényen a vásárlás mellett szórakoztató programokra is lehet számítani. Találkozhatnak a Mikulásgyár csapatával és a Magyar Pékszövetséggel készülhetnek az ünnepekre: karácsonyi finomságokat készíthetnek a gyerekek szakértő kezek felügyelete mellett. Az Ízek és Borok kiállításon, a hazai és nemzetközi konyha, híres magyar borok és mindezek felszolgálói, az éttermek és pincészetek mutatkoznak be és kínálják ételeiket, italaikat.

A kiállításon a legnagyobb figyelmet Székelyföld: Sepsiszentgyörgy és Hargita megye kulináris, turisztikai és kulturális értékei kaphatják, mivel ebben az évben ezeknek a tájaknak a képviselői lesznek a kiemelt vendégek.

A főzőbemutatókon séfek és ismert közönség-kedvencek szolgálnak hasznos tippekkel egy-egy étel elkészítéséhez. Szombaton nagyszabású főzőverseny zajlik, ahol meglepetés alapanyagokból kell rögtönzött fogásokat készíteni a Gombos Edina, Rákóczi Ferenc, Váczi Gergő és a meghívott chefjeinknek által alkotott pároknak. A sztár-chef főzőverseny szervezésében együttműködő partnerünk volt a Vendég&Hotel magazin.

Ami a borokat illeti: az értékeket idén egészen újszerű és egyben rendhagyó módon ismerheti fel az érdeklődő közönség: új színfoltja lesz a kiállításnak a hibás, beteg borok kóstolója, amelyen vakteszt és illatminták alapján mutatják be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a hibákra utaló ismérveket.

Bock Bisztró, Wang Mester Kínai Konyhája, Mészáros Pincészet, Eszterbauer Pincészet, Polgár Pince - csak néhány név kiállítóink közül, akik napjaink gasztronómiájának és italkészítésének mesterei, akik nagy hangsúlyt fektetnek az ételek és italok népszerűsítésére, a sajátos értékek és különlegességek bemutatására.

Koncertek

A fesztiválhangulathoz az esti koncertek is hozzájárulnak. Pénteken 20 órától a Kerekes Band ethno-funk zenével, szombaton késő délután a Vivat Bacchus öt férfi énekesének bordalaival várják a közönséget. A bordalokat követően a világzenéé a főszerep, 20 órától a Balkan Fanatik együttes lép színpadra. Vasárnap, a gyerekekkel érkező családok szórakozásáról az Alma együttes gondoskodik.

Újdonságok

A HUNGEXPO Zrt. új eszközökkel is hírt ad kiállításairól.
Október közepétől android és iOS store-ban is elérhető az Ízek és Borok okostelefon alkalmazás, amely 200 bort és 50 ételt mutat be a felhasználóknak. Az applikáció segítségével bárki kedve és ízlése szerint párosíthatja a borokat és ízeket. A programban Fabók Mihály, örökös magyar sommelier bajnoknak és Regős Péternek, az XO Bistro chefjének tanácsai segítenek a választásban. Az alkalmazásban megismert ételeket és borokat a kiállításon meg is kóstolhatják.
A látogatók az Ízek és Borok kiállításon hangot adhatnak véleményüknek! A kiállítás Facebook oldalán játék keretében nyeri el 5 szerencsés a Hivatalos Főkóstolói postot, amely három napos bérlettel és ingyenes fogyasztással jár. A Főkóstolók a három nap alatt folyamatosan hírt adnak élményeikről a kiállítás facebook oldalán. A játékról bővebb információt a www.facebok.com/izekesborok oldalon olvashatnak.

A rendhagyó nyitva tartásnak és az esti koncerteknek köszönthetően, a vásárlás mellett egész napos kikapcsolódás, családi programok és baráti összejövetelek helyszíne lesz a HUNGEXPO.

Ízek és Borok nyitva tartás:
  • péntek-szombat: 12–22 óra
  • vasárnap: 12-19 óra
Télköszöntő Vigasság nyitva tartás:
  • péntek: 12–22 óra
  • szombat: 10-22 óra
  • vasárnap: 10-19 óra
A két kiállítás egy belépőjeggyel látogatható, amit elővételben kedvezményesen vásárolhatnak meg: http://www.telkoszonto.hu
Szerkesztőségünk az F pavilon 203c standján várja az érdeklődőket. A standon regisztrálók között naponta egy sielok.hu technikai aláöltözőt sorsolunk ki!

NYERTESEINK:
Az 1. nap nyertese: Gubicza Enikő
A 2. nap nyertese: Viktorin Kornél
A 3. nap nyertese: Németh Andrea

A nyerteseket hétfőn emailben is értesítjük. Az iroda@sielok.hu címre várjuk a címet, ahova a nyereményeket postázhatjuk.
Férfi modell. Színe: acélkék. Rendelhető S,M,L,XL és XXL méretekben.
Férfi modell. Színe: acélkék. Rendelhető S,M,L,XL és XXL méretekben.
Női modell. Színe: a képpel ellentétben nem fehér, hanem halvány zöldeskék. Rendelhető XS, S,M,L és XL méretekben.
Női modell. Színe: a képpel ellentétben nem fehér, hanem halvány zöldeskék. Rendelhető XS, S,M,L és XL méretekben.
KOMMENTEK
laci_si | 2012.06.25. 22:06
Hát sajnálatos. De nem igazán értem mi változik meg attól ha az idén az eddig már bejáratott név helyett valami másnak fogják nevezni.
_szerintem_ nem azért lehetett veszteséges tavaly a show, mert rosszabb lett, hanem mert egyszerűen ilyen a válság. Én sem tudtam csak 1x elmenni sielni. Máskor 2-3 alkalom is összejött egy évben. A kedves forgalmazók is jól el voltak szállva az árakkal. Végül csak egy használt lécet vettem a gyereknek. Akartam venni új sinadrágot, amit végül a _mammutban_ (!) olcsóbban vettem meg mint a vásáron. Régebben mindig volt az új cuccok között is "vásári áras" jó termék. Szóval lehet ezen is elgondolkodhatnak a szervezők. Ha kicsit lecseng a válság lesz látogató megint. Hogy ez mikor lesz....
noys | 2012.06.27. 03:40
A helyzet az, hogy a Hungexpo, mint hely baromi drága, kisebb cégek számára megfizethetetlen, ráadásul rugalmatlanok és őket nem érdekli, hogy válság van, aki nem tud fizetni, ne jöjjön, igy lett évről-évre egyre kisebb.. Már régebben el kellett volna vinni máshová! A kiállitók ill a boltok ezért nem tudtak ott olcsón adni semmit..
sattya_1 | 2012.07.11. 17:36
Egyedül a Hungexpo a hibás a gusztustalan magas áraik miatt. Régen 80% kiállító volt és most a végén már csak 20% kiállító és a többi a vásáros, de már nekik sem éri meg! Csak gondolj bele arra a pár napra több mint 1 milliót kifizetni bérleti díjra. Ennyit nem bír el az árrés és inkább nem megy ki! Az utazási iroda sem tudja kigazdálkodni ezt a hatalmas összeget. Vessenek magukra ha ilyen telhetetlenek!
porszi | 2012.08.21. 19:42
Igaza van sattya 1 nek.Én olcsóbban vettem új Atomic lécet a K2-be mint kint "akciósan" a Hó-Show-n.
kovacspeter.ski | 2012.09.06. 11:59
Lassan Magyarországon minden drágább.
Harlequin | 2012.11.06. 10:29
Lassan? Bárcsak lassan lenne...
Gyopár Sport & Tour | 2012.11.07. 09:44
Utazási irodát vezetek, több, mint 10 éven át volt standunk a Hó-Shown. A Hó Show agóniája évekkel ezelőtt kezdődött és kimúlásának több oka van.
1. Hungexpo rugalmatlan üzletpolitikája. Túl drága volt, a végén emiatt műfajilag is zavaros (kiről és kiknek szóljon:utazás kiállítók, vagy sífelszerelés kereskedők, vagy mindenféle - többnyire bóvli - kereskedők a "célközönség")emiatt egyre kevesebb szakmai kiállító, emiatt egyre kevesebb látogató és a kígyó a saját farkába harapott, kimúlt.
2. Lényegében megszűnt az utazási kiállítások iránti korábbi igény! A "régi szép időkben" fontos információs funkciót töltött be, itt lehetett a szakmának is és a látogatóknak is átfogó képet kapni az ajánlatokról, itt lehetett direkt módon és személyesen eljuttatni az ajánlatokat, akciókat, üzenetet a vevők számára, itt köttettek a síszezon első foglalásai, stb. Mára mindezt a funkciót átvette az internet, amely sokkal gyorsabb, sokkal több érdeklődőnek naprakészebb információval szolgál!
Újra kell(lene) gondolni tehát, hogy a teljesen megváltozott viszonyokhoz milyen céllal, milyen funkcióval és kiknek, kikkel szervezzen "kiállítást", vagy "Fridge Fesztivált" (tavalyi hamvába holt ötlet!)vagy "Télköszöntő vidámságot" a Hungexpo. Ez a mostani olyan tarka, mint a kódis-szar, már bocsánat. Nem jósolok így sokat neki. Gyopár
százas | 2012.11.15. 18:36
Nem adtak Hungexposok diák belépőt, mert nem volt ott a gyerekeim diákigazolványa. Eddig ok is. Bent mikor levásároltuk a jegyeket, akkor láttuk, hogy mégis diákot kaptunk ,bár nem azt vettünk...
Hencsi | 2012.11.16. 14:57
Hát jól elvettétek a kedvem, 2-szer is meggondolom,hogy ezért felutazzak e Bp-re!
Harlequin | 2012.11.19. 17:28
Ha csak a téli cuccok miatt jönnél felesleges.
Yules | 2012.11.23. 20:32
Ma voltunk kint. De sajnos semmi értelme nem volt. Alig volt kint valami. Egy random plázában is van kb ennyi síruha bolt...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓK
KAPCSOLÓDÓ FÓRUMOK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.