Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

5 ok, amiért mindig visszatérek - Irány Rogla!

2017.01.16. M. Anna

Januári családi síélmények a szlovén Rogla síterepen. Miért érdemes ide látogatni? Pár órás autóúttal elérhető, nyugalom, friss levegő, természetes hó, SnowPark, Pohorje falu, Pesek Farm, "síjöring" - a tökéletes téli álomvilág helyszíne.

Januári családi síélmények a szlovéniai Rogla síterepén

Egy 30 pár éves anyuka és egyben síelő beszámolója

1. Friss levegő

Nemcsak azért érdemes ellátogatnod Roglára, mert nincsenek a mogorva szomszédok és az idegesítő főnököd a közeledben, hanem mert 1.517 m-es magasságban egy egészen más világba csöppensz, messze a város és a völgy szmogjától, zajától. A gyermekeim csakúgy harapják az itteni igazi friss levegőt, majd mielőtt ágyba bújnának (saját akaratukból!), együtt csodáljuk meg a csillagokat az égen. Hideg téli éjszakák, esti sízés a Pohorje közepén, ezek adják a téli mesevilág tökéletes hangulatát.

2. Friss hó a pályákon

Nagyszerű hír, hogy Roglára megérkezett a természetes hó is! Már decemberben is kitűnőek voltak a pályák a hóágyúknak köszönhetően ... de, akkor is: amikor természetes havon síelhetünk, valahogy más érzés! Ahogy ropog a hó a talpad alatt a sípályára igyekezve, ahogy megcsillannak a hegycsúcsok, más levegőt szívsz be, a síhütték illata még csábítóbban hat az érzékeidre. Szerintem egy síelő sem tud elmenni az Uniorček Bár mellett, anélkül hogy kipróbálja az amerikai grillspecialitásokat, az enyhén füstölt sertésbordát vagy a pikáns csirkeszárnyakat.
Téli mesevilág Roglán - a fotó 2017. január 11-én készült
Téli mesevilág Roglán - a fotó 2017. január 11-én készült

3. Egy ÚJ Pohorje falu

A tavalyi téli szezon újdonságaként egy gyermek Snow Park létesült Roglan, az Uniorček Bár mellett, ahol a legkisebb síelők játékos formában tanulhatják meg a síelés fortélyait. Mindennek a része egy síkörhinta, egy varázsszőnyeg és a műanyag kapuk is.
Az idei téli szezon legújabb attrakciója: a fából épült Pohorje falu, ami 9 db kis kunyhóból és a közepén található kis templomból áll, ahol megismerheted a helyiek életét és munkáját. Minden kis házikóban egy-egy kedves játék várja a gyerekeket, így a síszünet ideje alatt is tanulhatnak valami újat és hasznosat.

4. A legérdekesebb újdonság: a Pesek Farm

Aki már járt Roglan, biztosan meglátogatta a Pesek Házhoz vezető erdei utat, ahol a híres és jól ismert áfonyás rétest készítik. A ház mellett áll egy istálló, ahol egykoron lovakat tartottak. De most: Darja Asszony és Andrej Úr a Kaja és Grom Farmról kezükbe vették az irányítást és egy barátságos kis otthont varázsoltak belőle lipicai lovaiknak. Érdekes workshopokat rendeznek a farmon kicsiknek és nagyoknak - a 10 éves gyermekem természetesen rögtön bejelentkezett a "síjöringre", arra a téli sportra, ahol egy ló húz egy síléceken haladó személyt.
Síjöring, azaz síelés lovas vontatással
Síjöring, azaz síelés lovas vontatással

5. Értékes idő magamra és a családomra egyaránt

Nyugodtan hagyom a gyermekeimet a farmon, mivel tudom, hogy jó kezekben vannak. Így én is kikapcsolódhatok a Natura Wellnessben vagy tehetek egy téli túrát a Lovrenc-tavakhoz. Igazi téli hangulat, nyugalom, fagyos törpefenyők - ez az én tökéletes téli álomvilágom a kedvenc társaságommal, a családommal.

Egy 30 pár éves anyuka és egyben síelő, férjével és 3 gyermekével (3, 7 és 10 éves)
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓK (2)
Planja Hotel csillagcsillagcsillagcsillag
A Rogla Hotel*** a 10-es számű ülőfelvonó hegyállomásánál található. A hotelben egy-, két- és háromágyas, családi szobák, lakosztály és apartman közül választhatnak a vendégek. Étterem, wellness és sportcentrum is rendelkezésre áll.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Natura csillagcsillagcsillagcsillag
2014-ben átadott modern szálloda Roglán, a 10-es ülőlift felső állomásától 250 m-re, saját étteremmel. Wellness részlegének szolgáltatásai: pezsgőfürdő, szaunák, gőzfürdő.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Reaktiv csillagcsillagcsillag
A hotel Zreče központjában található, Rogla síterepétől kb. 20 km-re. A vendégek reggelis vagy félpanziós ellátás közül választhatnak, egy kisebb wellness részleg is rendelkezésre áll finn és infraszaunával, pihenőágyakkal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.