Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Gopass: járd be idén nyáron a Tátrát kirándulóbérlettel!

2024.05.12. (x) szponzorált cikk

Az Alacsony- és Magas-Tátra egész évben kedvelt úti cél a magyar turisták körében. Idén nyáron a téli szezonbérlettel rendelkező síelőket különleges ajánlat várja: 99 euróért korlátlanul lehet utazni mindkét Tátra felvonóin, egészen az ősz végéig!
A Lomnici-csúcson (Kép: Marek Hajkovsky)
A Lomnici-csúcson (Kép: Marek Hajkovsky)
Az elmúlt évben jelentősen emelkedett a szlovák hegyekbe utazó magyar vendégek száma. A téli kikapcsolódás mellett egyre többen pihentek az Alacsony- és Magas-Tátra hegyei között nyáron is. Az idei nyári-őszi szezonra ez a szám ismét növekedhet, hiszen a már megvásárolt síelő szezonbérletek mellé kedvezményesen vásárolható kirándulóbérlet.

Korábban már írtunk róla, hogy május végéig kedvezményes áron vásárolható a Gopass síbérlet a következő szezonra. A számos síterepre érvényes bérlet mellé az idei szezonban 99 euróért kiegészítő kirándulóbérlet (Walk Season Pass) is váltható a nyári-őszi szezonra, amely érvényes a két hegység felvonóira.

Nyár az Alacsony-Tátrában

Akárcsak télen, nyáron is Jasná az Alacsony-Tátra legnépszerűbb célpontja. Ezúttal sílécek helyett hátizsákkal vághatunk neki a túrának. Modern felvonó repíti fel az utasokat a Chopok tetején található Rotunda vendéglőhöz. Onnan megcsodálhatjuk a kilátást, majd egy jól jelzett, könnyű családi túrával felmászhatunk az Alacsony-Tátra legmagasabb pontjára, a Gyömbérre (szlovákul Ďumbier, 2043 méter).
Juhfarm Jasnán (Kép: Jakub Vojtek)
Juhfarm Jasnán (Kép: Jakub Vojtek)
Kicsiknek és nagyoknak élmény lehet Szlovákia legmagasabban elterülő juhfarmjának a meglátogatása. A Priehyba juhfarm 1400 méteres magasságban található, ahol kb. 40 eredeti rackajuhot láthatunk, valamint pásztorokat és pásztorkutyákat terelés közben. Természetesen a gazdaság termékeit, pl. tejet és sajtokat meg is kóstolhatjuk.
Sky Picnic Jasnán (Kép: Jakub Vojtek)
Sky Picnic Jasnán (Kép: Jakub Vojtek)
A csodás táj látványát még kulináris élményekkel is lehet fokozni. Előzetes foglalás után indul a „Sky Picnic”, amely egy különlegesen kiépített kabinban eltöltött utazást és étkezést jelent. Chopok és Kosodrevina között, kb. 45 perc alatt háromszor fordul meg a kényelmes kabin, miközben a környék legfinomabb falatjaiból választhatunk.

12 éven felüliek a háromkerekű hegyi járgányt is kipróbálhatják. A „Mountain cart” pálya Kosodrevina állomásnál található, és a 2600 méter hosszú pályán 400 méter szintkülönbséget lehet megtenni Krupováig. Vezetés közben két fékkel is lehet szabályozni a sebességet.
A "hegyi járgány" (Kép: Jakub Vojtek)
A "hegyi járgány" (Kép: Jakub Vojtek)
Jó tudni, hogy a Gopass alkalmazással lefoglalt szállás mellé naponta ingyenes belépő is jár a környék aquaparkjaiba (Tatralandia vagy Bešeňová) az ott-tartózkodás ideje alatt.

Nyár a Magas-Tátrában

Csorba-tó (Štrbské Pleso), Ótátrafüred (Starý Smokovec) vagy Tátralomnic (Tatranská Lomnica) nemcsak téli síközpontok, hanem a nyári szezon legfontosabb helyszínei is. Kirándulóbérlettel az összes itt közlekedő felvonó ingyenesen használható az őszi szezon végéig.

Európa legkisebb területén található magashegységben kisebb távolságokkal juthatunk olyan magasságokba, ahonnan fantasztikus kilátás tárul elénk. Az említett három településről számos túra indul a hegyekbe. Nehéz a választás, hogy a vízeséseket, a hegyi vendéglőket, a csúcsokat vagy egyéb látványosságokat célozzuk meg.
Hátrérben a Csorbaitó (Kép: Marek Hajkovsky)
Hátrérben a Csorbaitó (Kép: Marek Hajkovsky)
Csorba-tónál nemcsak az 1830 méter magas Szoliszkóra juthatunk fel. Egy séta lenn a tó körül is feledhetetlen élmény a hegylánccal a háttérben. Azonban csónakba is ülhetünk, és a vízről is csodálhatjuk a tájat.

Szintén gyakori családi program Tarajka (Hrebienok) meglátogatása. Ide fogaskerekű siklóval érkezhetünk Ótátrafüredről (Starý Smokovec), majd rövid séta alatt láthatunk vízeséseket, vagy megpihenhetünk hegyi turistaházakban. Lefelé, akár sikló nélkül is, megtehetjük az utat a településig.
Csónakozás a Csorbaitón (Kép: Marek Hajkovsky)
Csónakozás a Csorbaitón (Kép: Marek Hajkovsky)
Tátralomnicról a legmagasabbra közlekedő szlovák felvonóval juthatunk fel a Lomnici-csúcsra (2634 méter). Itt a káprázatos kilátás mellett egy kávézó is várja a látogatókat. Visszatérve megnézhetjük, hogy milyen mély a víz az állandóan változó vízszintű Kőpataki-tóban (Skalnaté Pleso). Innen egy kétszemélyes ülőlift is indul a Lomnici-nyereg (Lomnické sedlo, 2190 méter), talán láthatunk egy-két mormotát is.
Kilátás a Lomnici-nyerergből a Kőpataki-tóra (Kép: Marek Hajkovsky)
Kilátás a Lomnici-nyerergből a Kőpataki-tóra (Kép: Marek Hajkovsky)
Lefelé modern felvonó visz vissza a településre. Gyalog vagy felvonóval, érdemes megállni a Štart állomásnál, ahonnan a már említett háromkerekű hegyi járművel lehet legurulni a völgyállomásra.

Természetesen itt is igaz, hogy a Gopass alkalmazással foglalt szállás mellé naponta ingyenes belépő is jár a környék aquaparkjaiba (Tatralandia vagy Bešeňová) az ott-tartózkodás ideje alatt.
A Gopass nyári kirándulóbérlet (Gopass Walk Season Pass) egy különleges ajánlat a Gopass sí szezonbérlettel (Gopass Ski Season Pass) rendelkező vendégek számára. A 99 euróba kerülő kiegészítő bérlettel nyártól az őszi zárásig korlátlanul lehet utazni a Magas-Tátra és az Alacsony-Tátra síterepeinek felvonóival. A Magas-Tátrában Csorba-tó (Štrbské Pleso), Ótátrafüred (Starý Smokovec) és Tátralomnic (Tatranská Lomnica), míg az Alacsony-Tátrában Jasná síterepére érvényes az ajánlat.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓ
Vila Horal
A Vila Horal Demänova falu szélén található, az Alacsony-Tátra északi oldalán, Jasná sípályától kb. 10 km-re. Összesen 6 csendes, stílusosan berendezett apartmant kínál, egyenként 4-5 személy részére. Az egész házban ingyenes WIFI internet használható.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata 1012
A Chata 1012 házikó a Demänovská völgyben, gyönyörű természeti környezetben, 6 km-re található a Chopok-Jasná síterep északi oldalától. Élelmiszerbolt kb. 700 m, buszmegálló kb. 300 m, étterem kb. 400 m.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Chata Zázvor
Skandináv típusú, fából épült turistaszállás Chopok/Jasná sípályáinak déli oldalától 1300 méterre. Szobák közös fürdőszobával és apartmanok saját fürdővel. Szolgáltatások: reggeli, bár/étterem, társalgószoba, sítároló, síkölcsönző, parkoló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.