Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újdonságok a Magas-Tátra síközpontjaiban

2011.12.05.

A Magas-Tátra sícentrumai sok meglepetéssel várják a 2011/12-es síidényben ide érkező vendégeket: közös síbérlet, új lift és sípálya, új éttermek, kedvezménykártya és változatos programok garantálják a felhőtlen téli kikapcsolódást!
A következő újdonságoknak örülhetünk a 2011/2012 szezonban:
  • Új, modern 8-üléses felvonó attraktív kék színű "buborékokkal"
  • Új lankás (kék jelzésű), hóágyúzott lesiklópálya
  • Síbérletek kényelmes, érintés nélküli beléptető rendszere
  • Új Tatry Motion bevásárlóközpont Tátralomnicon és a Csorba-tónál
  • Egész éjszakán át tartó szórakozás a Tátrában - minden nap különleges aprés ski program - esti szánkózás, tátrai élményvacsora, és zenés programok a Humno Music Pub & Restaurant-ban Tátralomnic központjában
  • Sícsomagok 30%-os síbérlet kedvezményekkel
Tátralomnic, a Csorba-tó és Starý Smokovec (Ótátrafüred) kiváló terepek a téli sportok kedvelőinek és a magashegyi túrázás szerelmeseinek, gyönyörű környezetben a Magas-Tátrában, összesen 22 km hosszú lesiklópályával 2000 tengerszint feletti magasságban.
A 20 felvonó és ülőlift kapacitása mindhárom központban 21.385 fő / óra. A modern hóágyúrendszer minimum 5 hónapon át biztosít havat. Aki mást is kipróbálna a téli sportok közül, annak lehetősége van skifox, snowscoot (hórobogó), vagy szánkó kölcsönzésre.

Újdonságok Tátralomnicon - Szlovákia egyik legnagyobb síterepén
Szlovákia legmagasabban fekvő síközpontja több újdonsággal is készül. A 2011/2012-es szezonban, új, az országban egyedülálló felvonóval várják a síelőket. Az új felvonó lecsatolható nyolcüléses lesz, különleges kék buborékokkal. A sílift völgy felőli megállója 906 méteres tengerszint feletti magasságban létesült, a fenti megálló pedig 1040 méter magasságban. 5 m/s gyorsaságnál a menetidő 2 perc 17 másodperc.
A kék színű felvonó főként gyerekes családok számára ideális, mivel a Kidstop rendszernek köszönhetően a szülőknek kevesebb gondjuk lesz a gyermekükkel közös liftezéskor. A kapu speciális rendszere elősegíti a mozgékony gyermekek teljesen biztonságos szállítását.
A felvonóhoz egy új, 2,7 km hosszú kék lesiklópálya is tartozik, a Bukova Hora. Csorba-tó
A Csorba-tó látogatói ebben a téli szezonban a központ új külsejének örülhetnek. Új pénztárak, mini tér a FIS hotel előtt, ingyenes parkolási lehetőség a központban több komfortot és biztonságot nyújtanak a síelőknek. A komplexum részét alkotja majd a Tatry Motion bevásárlóközpont, ahol mindenki megtalálja a magának a megfelelő szolgáltatást - mint például: kölcsönző, síiskola, szerviz, sportbolt.

Starý Smokovec (Ótátrafüred)
A központ ideális gyerekes családok és kezdő síelők számára. Az ajánlat tartalmazza a kedvezményes síbérleteket is az adott központban.

A szlovák terepek közös síbérlete
Az úgynevezett Slovakia Super Skipas régióbérlet Tátralomnicon, Starý Smokovec-en, Csorba-tónál, Donovaly-n, Velka Raca-n, Ruzomberokon és Szlovákia legnagyobb síközpontjában, Jasnán is érvényes. Több, mint 94 km lesiklópálya egy síbérlettel! Ezen síbérletek elővétele már október 15-én megkezdődött. A síbérletek elővétele a ticketing eladó központokban, az interneten, vagy közvetlenül a központokban lehetséges - már 240 €-tól. Az elővétel 2011. dec. 23-án ér véget. Lehetőség van 10, 15 napos és egész szezonra érvényes bérleteket váltani. További információkat a www.vt.sk oldalon találnak.
A Magas-Tátra síközpontjaiban megtalálhatóak a minőségi szolgáltatásokat nyújtó Tatry Motion bevásárlóközpontok: sífelszerelés kölcsönzők, depó és síszerviz, teszt-center és síiskola, professzionális oktatókkal. A felvonók állomásainál lévő kölcsönzők jól felszereltek sí, snowboard, freeride és freestyle eszközökkel. A síiskola képzett síoktató csapata egyének, csoportok, és teljesen kezdők számára kínál tanfolyamokat. Főként a szülők örülhetnek a Tátralomnicon és a Csorba-tónál lévő gyermekszórakoztató Maxiland központban folyó síoktatásnak.

Kellemes időtöltés étkezés közben a lejtőkön és a környéken
Közvetlenül a lejtőkön 4 színvonalas hegyi étterem várja a síelőket, a snowboardosokat és minden látogatót. Ezek a Startnál (1357m), a Skalnaté Pleson (1751m),a Solisko felvonó völgy felőli megállójánál (1400m) és Soliskon (1840m) találhatóak. A Dedo kávézó (2634m) a hegy csúcsán várja vendégeit, míg egy modern Apres Ski bár a pályák aljánál található.
A Humno Music Pub & Restaurant, mely különleges többfunkciós 300 fős befogadóképességű objektum, éttermekkel, Apres ski bárral, koktél bárral, diszkóval fogadja az ide érkezőket. A Humno a 6-üléses felvonó Tátralomnic felőli megállójánál található, mely különleges hangulatával várja a látogatókat, mint pl. fekete Cadillac, mellyel 2006-ban Madonna furikázott Prágában.

Különleges élmény estét tölthetünk el a hegyekben, az úgynevezett Tatranská Večera Zážitkov-ban. Eme különleges este részvevői kipróbálhatják a motoros szánon való utazást Tátralomnicról a Start megállóba, mely 1357m magasan található. Ezek után egy kiváló ételekből összeállított vacsora és más meglepetések is várnak a résztvevőkre. Az élményestén kívül télire még több speciális kiegészítő programmal készülnek a vendéglátók - éjszakai szánkózás, kirándulások, motorosszán túrák, borkóstolók és még sok más.

A Lomnici csúcs gyönyörű kilátást nyújt, és a felvonókkal mindössze néhány perc alatt eljuthatunk a magashegyi terepekre ahol zavartalanul élvezhetjük a friss levegőt és ahol feltöltődhetünk energiával. A Lomnici csúcs másik neve Dedo, nagyapa. Hogy miért nagyapa? Így nevezték a 17. században a mai Lomnici csúcsot. A 2634 méteres magasságban egy nagyon kellemes kávézóban különlegességekkel is találkozhatunk, mint például a Blue Montain kávé: ez egy olyan márka, melyet nagyon kevés helyen szolgálnak fel Közép-Európában, Jamaicából származik ahol 1000 méter magasan termesztik. Igen népszerű a Lomnici csúcson éjszakázás is - Szlovákia második legnagyobb csúcsán, ahol a vendégek felejthetetlen élményben vehetnek részt. A szállás egy 4 helyiséges apartmanban történik, a vacsorát a Dedo kávézóban tálalják, a reggelit pedig a Skalnate Pleson (Kőpataki-tó) élvezhetik a látogatók.

Kedvezményes csomagok síbérletekkel
A síközpontok és szállásadók együttműködésének köszönhetően az egész Magas-Tátra területén a síelők sícsomagok nagy választékából válogathatnak kedvezményes árakon. Síbérletekre már 30%-tól kezdődnek a kedvezmények, és ezen kívül a Tatry Cardnak (melyet a hotel recepcióján szerezhetnek be) köszönhetően a síiskolákban, kölcsönzőkben, éttermekben vagy az aquaparkokban is felhasználhatók a kedvezmények.

Aktuális hóviszonyokat, nyitva tartást, árjegyzékeket, kedvezményeket, last minute ajánlatokat és még sok mást a www.vt.sk oldalon találhatnak.
További információkat a központokról és azok ajánlatairól a 0903 11 22 00 információs vonalon, vagy a info@vt.sk e-mail címen kérhetnek.

Szállástippek
Grandhotel Stary Smokovec csillagcsillagcsillagcsillag
A Budapesttől kb. 270 km-re található szecessziós stílusban épült Grandhotel Stary Smokovec Ótátrafüred központjában található 1.018 méter magasan. A Hrebienok sikló kb. 100 méterre található a hoteltől, és kb. 10 perc alatt érjük el a Tátralomnici sípályát autóval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Penzion Cikovsky
Teljesen felújított panzió igényes és modern szobákkal és reggelis ellátással a Magas-Tátrában, Tátralomnic sípályáitól 4,5 km-re.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Grandhotel Praha csillagcsillagcsillagcsillag
A Grandhotel Praha egy több mint 100 éves múlttal rendelkező, ugyanakkor modern és elegáns, minden igényt kielégítő wellness hotel csupán 1 km-re a tátralomnici síközpont völgyállomásától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.