Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Termálfürdők és fürdőtavak a téli Karintiában

2017.10.17. sielok.hu

A karintiai régióban egy sportos nap után számos feltöltődési lehetőség áll a rendelkezésünkre. Termál és élményfürdőkben, tóparti szaunákban és fürdőházakban pihenhetjük ki magunkat egy síeléssel töltött nap után.
Bad Kleinkircheim: a Római Fürdő kinti termálmedencéje
Bad Kleinkircheim: a Római Fürdő kinti termálmedencéje

Kikapcsolódás az Ossiachi-tó környékén

Gerlitzen Alpe síterepétől kb. 20 perc autózásra található a Karintia termálfürdő Warmbad Villach. Wellness és szépségápolás szolgáltatásai 4 emeleten és összesen 11 000 négyzetméteren élvezhetőek. A különleges termálfürdőben a panoráma igazán lenyűgöző, éppúgy, mint az a tény, hogy hat forrásból naponta 40 millió liter, 29,9°C-os termálvíz áramlik a termálfürdő különböző részlegeibe.

Nem messze innen található a Maibachl, Warmbad Villach termálforrásainak természetes vízgyűjtő medencéje, mely a hóolvadás és esőzések után megtelik, és kedélyes pancsolóvá válik. A szabad ég alatti, egyméteres mélységű és kellemes, 28°C-os hőmérsékletű tavacskában mindenki szívesen mártózik meg.
Karintia termálfürdő Warmbad Villach | Fotó: TO Gmbh, Schellander
Karintia termálfürdő Warmbad Villach | Fotó: TO Gmbh, Schellander

Síruhából fürdőruhába

A Bad Kleinkirchheimben található Römerbad (Római termálfürdő) közvetlenül a sípálya mellett várja a téli sportok szerelmeseit. Három emeleten 13 csodás szauna, különálló gyermekrészleg és számos pihenőzóna áll a kellemesen fáradt síelők rendelkezésére.

Az átfogó felújítást követően újranyitott a St. Kathrein fürdő Bad Kleinkirchheimben. Ez a fürdő rendelkezik a legnagyobb vízfelülettel és a leghosszabb élménycsúszdával a karintiai fürdők körében, de tágas szaunavilága mellett masszázst és szépségápolást is kínál.
A Therme Römerbad közvetlenül a sípályák mellett található Bad Kleinkircheimben
A Therme Römerbad közvetlenül a sípályák mellett található Bad Kleinkircheimben
A Turracher Höhén található Hotel Hochschober, a Millstatti-tó partján működő Hotel Koller's és a Wörthi-tó partján álló Hotel Schloss Seefels a szomszédos tó vizében kialakított, télen is kellemesen meleg és egyedülálló kilátást nyújtó „medencékkel” várja a vendégeket. A kínálatot olyan hagyományőrző wellnesskezelések teszik teljessé, mint például egy lazító szénafürdő vagy havasi macskagyökérkrémmel, cirbolyaeszenciával, esetleg mézzel végzett masszázsok.

Patinás tóparti fürdőházak

Az 1. Karintiai fürdőház a Millstatti-tónál délies könnyedséggel és vidám hangulattal csábítja a pihenni vágyókat. A tóparti nyári élmények egészéves programmá válhatnak, erről gondoskodik a közvetlenül a tóparton található, 35°C-os vízzel feltöltött Infinity külső medence. Mialatt odakint folyamatosan változik a tó hangulata, odabent csábítóan hívogat a cirbolyaszauna és a gránátkőmasszázs.
A Karintiai fürdőházban található különleges Infinity medence | Fotó: Franz Gerdl
A Karintiai fürdőházban található különleges Infinity medence | Fotó: Franz Gerdl
A Wörthi-tó környékén is kitettek magukért: a történelmi Werzer fürdőház (Werzer's Badehaus) – a tipikus Wörthi-tavi építészeti stílusban felújítva – saját tóparti pihenővel, ínyenc étteremmel és hívogató wellnessrészleggel, azon belül is különleges szaunákkal várja látogatóit közvetlenül a tóparton.

Különleges tóparti szaunaélmények

A tóparti szaunákban még az izzadás is öröm, mert a lehűlésről tiszta, természetes merülőmedencék gondoskodnak Karintia legszebb tavaiban. Ilyen például a Weissensee, ahol a Seehotel Enzian tavi szaunájában a 30-as évek stílusa szeretetteljesen ötvöződik az új évezred modern kényelmével. Mindehhez még lenyűgöző kilátással és kényelmes pihenőágyakkal rendelkező pihenőzóna is társul.
A Seehotel Enzian tavi szaunája | Fotó: seehotelenzian.at
A Seehotel Enzian tavi szaunája | Fotó: seehotelenzian.at

További információk: www.karintia.com

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
Panorama Hotel
Panorámás hotel Turracher Höhe központi részén, mindössze néhány lépésre a 12-es számú sípályától. Szolgáltatások: panorámás fedett medence pezsgőfürdővel, szaunarészleg, fitneszterem, játszószoba. Háziállat megengedett!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthaus Luggwirt
A 21 ágyas Gasthaus "Luggwirt" 1150 m magasan, a Gurk folyó völgyében, Bad Kleinkirchheim síterepétől kb. 11 km-re, Falkerttől 13 km-re míg Turracher Höhétől 20 km-re található. Ellátás: reggeli, vagy félpanzió.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Turracherhof csillagcsillagcsillagcsillag
Pályaszállás Turracher Höhén, közvetlenül a gyerekpályák és liftek mellett. Kétágyas, valamint családi szobáihoz félpanziós ellátás jár. Wellness oázis gőzfürdővel, finn szaunával, fényterápiás szaunával, infrakabinnal.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.